Kas

Okulumuzda 4/A sınıfı öğretmeni Hale DAL ve 2/A sınıfı öğretmeni Huriye ÇELİKTAŞ ER tarafından hazırlanan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları velilerimiznde katılımıyla coşkuyla gerçekleşti.

Kas

Öğrencilerimiz şehitlerimizi unutmadı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından öğrencilerimizden gelen talep üzerine Suluova Şehitliği ziyaret edildi. Vatan savunmasında canlarını hiçe sayarak feda eden şehitlerimize minetlerini sunan öğrencilerimiz okulumuza ismini veren şehitimiz Mustafa BİLGİLİ´nin kabrinide ziyarat ederek tüm şehitlerimiz için dualar okudu.

Kas

Okulumuz 3/A sınıfı öğrencileri arasında ingilizce bilgi yarışması düzenlendi. Sınıf Öğretmenleri Seyit Ahmet DİŞLİ´nin sunuculuğunda düzenlenen yarışmaya velilerimizin katılımı yoğundu. Eğlenceli geçen yarışma sonucunda Arzu Selin DIRIK birinci oldu. Yarışmanın her ay sonu düzenleneceğini söyleyen Seyit Ahmet DİŞLİ yabancı dil öğretiminde bu tür etkinliklerin öğrenmeyi kalıcı hale getirdiğini belirtti.

Kas

Okulumuz öğretmeni Ali KARAKUZU tarafından TEMİZ SINIF PROJESİ başlatılmıştır. Proje kapsamında kurulan temiz sınıf kontrol ekbinin incelemeleri sonucu ilk hafta okulumuz 7/B sınıfı HAFTANIN EN TEMİZ SINIFI seçilmiştir. Düzenlenen törende ödüllerini 7/B sınıfı adına sınıf başkanı Samet SERDAR almıştır.

Güreşçilerimize ödül.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde Şehitlerimiz Anıldı

May

Okulumuz okul öncesi öğretmeni Ali KARAKUZU tarafından büyük bir özveri ille hazırlanan, Anasınıfı Anneler Günü gösterisi okulumuz salonunda öğrencilerimiz tarafından başarılı bir şekilde sunumu yapılmıştır. Öğrenci velilerimiz ve okul öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlendi.

May

Okulumuz 2. sınıf Öğretmeni Seyit Ahmet DİŞLİ tarafından hazırlanan 2017-2018 eğitim Öğretim yılı sonunda yıl boyunca yapılan etkinliklerden derlenen , kısa gösteri ve şiirlerle hazırlanmış olan program okululumuz salonunda öğrencilerimiz tarafından başarılı bir şekilde sergilendi. Velilerimiz ve öğrencilerimiz tarfından ilgiyle ve keyifle  izlendi.

Şbt

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından ülke genelinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliği kapsamında velilerimiz ve mahallemiz sakinlerimiz arasında okuma yazma bilmeyen herkese yönelik kurslar düzenlenecektir. Bu sebeple siz öğrencilerimiz ve velilerimizin çevresinde okur yazar olmayan kişilere okulumuzda açılacak olan okuma yazma kurslarını duyurlamarını ve bu kurslara katılımlarının sağlanmasını rica ederiz. . Mart ayı içinde başlayacak olan kurslarımıza başvurular bugünden itibaren başlamıştı. Kurslara katılmak isteyenlerin Şehit Mustafa Bilgili İlkokulu Ortaokulu Müdürlüğüne başvurmaları rica olunur.

Ock

2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemi Karne Töreninde okulumuzda örenek davranışları ile arkadaşlarına rehber olan öğrencilerimize  gayretleri sonucunda hak ettikleri iftihar belgeleri öğrencilerimize dönem sononda törenle verildi.

Kas

Okulumuzun yakınında buluna Olimpiyat Halı Saha da öğrencilerin sosyal, sportif aktivitelerini , okula ilgilerini artırmak,  öğle arasında ki boş zamanlarını değerlendirme  amacı ile  okul idaresi tarafından sınıflar arası halı saha futbol müsabakası düzenlenmesi  kararı alınmıştır. Uygulamaya  23/11/2017 Çarşamba günü 5-6. sınıflar, 27/11/2017 Pazartesi günü  4-5. sınıflar,28/11/2017 Salı günü 7-8. sınıflar arasında müsabaka yapılmıştır. 30/11/2017 Perşembe günüde  final maçı yapılmıştır. Öğrencilerimiz ve velilerimiz bu müsabakaların yapılmasından çok memnun olmuştur.Final karşılaşmasını  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü davet edilmiştir.  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet DAVU ve şube müdürümüz Zafer TÜRKMEN   maçı izlemeye gelerek bizleri ayrıca onurlandırmıştır.

Bizlere bu imkanı veren halı saha işletmecilerine de ŞMB ilkokulu /Ortaokulu  personeli ve öğrencileri adına teşekkür ederim.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuz da bütün personelin katılımı ile günün anlam ve önemini belirten şiir , video gösterileri ve yazılarla  kutlandı. Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler   Günü Kutlu olsun.

Kas

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ün ebediyete irtihalinin 79. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen ´´Çocuk Gözü İle Atatürk ´´konulu resim yarışmasıda okulumuz  2/A sınıfı öğrencilerinden Aslı Selcan DIRIK adlı öğrencimiz  ilçe birincisi olmuştur. Öğrencimize ödülü ilçe kaymakamımız Sayın Dr. Vural KARAGÜL tarafından verilmiştir.

Kas

Cumhuriyetin 94. yıl dönümü kutlamaları, okulumuz öğretmenlerinden Huriye ÇELİKTAŞ ER başkanlığıda, okul öğretmenlerinin katkıları ile okul öğrencilerinin ve  öğrenci velilerinin katılımı ile kutlanmıştır.

Ekm

Öğrencilerimize okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla , sınıflar arasında düzenlenen Kitap Okuma Yarışması sonucunda, her sınıfın 1.´si olan öğrencilere madalyaları törenle verildi.